• Home
  • Luchtdicht bouwen
Luchtdicht bouwen

Meten is weten

Als u een huis laat bouwen, vertrouwt u erop dat dit goed wordt afgeleverd. U doet een grote investering waarvan u een goed resultaat verwacht. De bouw besteedt u uit aan vakmensen en zij garanderen u dat het huis aan alle leefbaarheidsnormen voldoet. Controle hierop is echter onmisbaar; meten is weten!

Duin Bouwbedrijf werkt samen met Koen Hof van Jogó Services Warmtebeeldcontrole, om tijdens en na de bouw uw huis te controleren op een aantal belangrijke punten.

Het beste moment om de controleur bij uw project te betrekken is al vanaf het begin. Op deze manier kan aan alle betrokken partijen duidelijk worden gemaakt wat de wensen, eisen en verwachtingen zijn.

A++ moet ook A++ zijn

Hoewel er perfecte materialen in de handel zijn om kwalitatief goede woningen te bouwen die aan de huidige EPC eisen kunnen voldoen, luistert het gebruik en de toepassing hiervan heel nauw. Zo kan het gebeuren dat uw woning in theorie een energielabel A++ zou krijgen. Als echter de gebruikte materialen niet juist worden toegepast, heeft u in de praktijk een label B woning. Dit ziet u niet aan de buitenkant bij de oplevering, maar u voelt het later wel in uw portemonnee. Bovendien blijkt dit uit een verminderd comfort van uw woning. Duin Bouwbedrijf wil dit uiteraard te allen tijde voorkomen.

Bouwcontrole: hoe werkt het?

Koen Hof: “Voor de bouw overleggen wij met de betrokkenen waar wij op gaan controleren en hoe wij dat doen. Wij vragen de bouwers hoe zij de zaken gaan aanpakken, speciaal op het gebied van isolatie en luchtdichting.

Tijdens de bouw komen we regelmatig langs en voeren controles uit. Dit zijn niet alleen visuele inspecties. We voeren ook luchtdichtheidsmetingen uit in de ruwbouwfase, en we kijken of de isolatie en luchtdichting goed worden aangepakt. We maken een verslag en sturen dit toe aan de klant.

Na de bouw wordt er voor oplevering een scan gemaakt met een thermografische camera. Ook doen we nog een luchtdichtheidsmeting en rooktest. Ons doel is om te controleren of er wordt geleverd wat u hebt gekocht. Dit alles zetten we in een uitgebreid maar overzichtelijk verslag en sturen we aan de klant.”

 

Meer informatie vindt u op de website van Jogó Services Warmtebeeldcontrole of kunt u opvragen bij Duin Bouwbedrijf